UTK på Råå

När jag började högstadiet hamnade jag på Norrehedskolan (gick på ”plantan” 1-6). Då fick jag en hel del nya kompisar som bodde på Råå. Riktigt hur jag hamnade i gruppen, som till en början övade in olika sketcher och spelade upp för publik, kommer jag inte ihåg. Det kan vara så, att i och med att jag ”gick och läste” inför konfirmationen, så kom jag i kontakt med kyrkans övriga verksamhet. Vi spelade upp både kända och egenpåhittade små historier; t.ex. ”Guben i låddan” med Hans Alfredsson och Martin Ljung. En gång kom vi på att vi kunde klä ut oss till Beatles, som många av oss hade som stora favoriter.

Det enda vi inte hade var trummor, men ett par stolar fick duga! Vi satte på en skiva (LP!) i bakgrunden och satte igång. Det föll publiken väl i smaken och efteråt diskuterade vi hur vi kunde spinna vidare på konceptet! Då kom vi på att det ju fanns en hel del lokala band, som kanske var intresserade  av att spela hos oss.

UTK stod för UngdomsTräff Kyrklig (om jag inte minns helt fel) och våra musikkvällar drevs som en klubb. Man var tvungen att vara medlem och visa medlemskort i entrén. Alla som gick in fick en stämpel på handen; en del stämplar fick jag ”ärva” – de var uttjänta från banken som min far arbetade på. En del försökte förfalska stämplarna, men vi bytte stämpel varje gång och talade aldrig om vilken det var just den kvällen, så det brukade inte var några större problem. Eftersom det var kyrkan som stod bakom verksamheten, hade vi en del åtaganden att förhålla oss till. T.ex. skulle kvällarna avslutas med en liten gudstjänst i kyrksalen. Det var väl inte så populärt och en del ”svinn” bland publiken var det väl, men några deltagare ställde alltid upp – annars hade vi fått lägga ner verksamheten. Jag minns att ”kyrkans representant” hette Dennis, men minns inte efternamn eller vilken utbildning han hade. Det var i alla fall han som höll i ”det kyrkliga”.

Några av banden som vi lyckades boka var: Gonks, Troublemakers och Rainy Day Women. Det många fler, men tyvärr minns jag inte de andra!

Ja, det här var mitt minne av hur det var! Kul hade vi, både när vi bokade, planerade, satte upp affischer och sedan genomförde kvällarna. Ett par gånger blev det bråk utanför, när någon ville komma in men inte betala. Men det positiva övervägde!

Insänt av BrittMari

En kommentar till UTK på Råå

  1. Kenneth Nordh skriver:

    Hej BrittMari.Jag kommer mycket väl ihåg UTK.Jag gick på Norrehed skolan från 6-9anoch bodde i Lussebäcken.Jag kommer ihåg Sixten och Dennis.Jag hade en komfirmationspräst som hette Wittgren.UTK var veckans höjdpunkt så jag har många trevliga minnen från den tiden.Hälsningar Kenneth Nordh

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s